Opendeurdag vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2018

Breien zit me letterlijk in het bloed. Al van kindsbeen ben ik gefascineerd door tikkende breinaalden.

Als ik mijn ogen sluit, zie én - vooral – hoor ik moemoe Stephanie nog breien in de zetel. Ontelbare kousen heeft ze gestopt.

Later was het mama Magda die me als naaister de liefde voor het handwerk bijbracht. Creativiteit werd thuis sterk aangemoedigd.

Wanneer ik als tiener en student te kampen had met stress, dan greep ik steevast terug naar mijn breinaalden.

Breien ontspant me. Tegelijkertijd scherpt het mijn creativiteit aan en zet het al mijn zintuigen op scherp. Tijdens het breien voel en zie ik alles helder.

Breien geeft mij ook rust en geborgenheid. Als mama van twee jonge zoontjes en echtgenote van een drukbezette man zit mijn dagprogramma al snel overvol. Veel tijd om buitenshuis hobby’s te zoeken, blijft er niet over.

Als vroedvrouw vulde ik ’s nachts de stillere uurtjes met breiwerk. Als ik dan nadacht over wat ik echt wil doen, dan kwam ik maar tot één conclusie: breien.

Ik wil mijn passie voor breien delen met anderen en iedereen inspireren om breinaalden vast te pakken en gewoon te starten.

Breien is helemaal niet moeilijk.

Het werkt zelfs verslavend. In elk geval heb je niet veel nodig om aan de slag te gaan. Twee breinaalden en een bolletje wol volstaan.

Ik neem mijn breinaalden overal mee.

Veel plaats nemen ze in mijn handtas niet in. Moet ik ergens even wachten? Prima, ik kan dan meteen aan mijn breistuk verder werken.

’s Avonds na het eten nog wat aan tafel blijven nababbelen of gezellig wat televisiekijken. Prima, maar mag ik tegelijkertijd even breien?

Met Wollini realiseer ik voor de volle honderd procent mijn levensdroom.
Een droom die ik graag met jullie deel.

Gelukkig vindt mijn man Jelle het prima, en steunt hij me volledig in dit verhaal.
Meer zelfs, hij denkt creatief met me mee. Ook mijn twee zoontjes vinden mama’s avontuur superspannend.

Brei ook jij met me mee?
Marianne Lodewijckx

Menu